Nieuws • 16 oktober 2019

BSO-kinderen De Drie Ballonnen volop aan het sporten

Zoetermeerse sportverenigingen ontwikkelden een nieuw sportief initiatief speciaal voor de BSO-locaties van De Drie Ballonnen: het sportprogramma ‘On the move’. Dit programma biedt in schoolweken sportieve clinics tijdens buitenschoolse opvang (BSO) bij De Drie Ballonnen om gezonde beweging bij kinderen te stimuleren.

De Drie Ballonnen werkt hiervoor samen met MHCZ (hockey), Ilion (atletiek), Huk Tti (zelfverdedigingssport) en Kai Sei (judo). Op 17 september werd met het programma gestart. Vorige week dinsdag was het de beurt aan BSO Da Vinci. Zij deden een clinic Tang So doo, een zelfverdedigingssport bij Huk Tti. De kinderen van BSO Noorderlicht deden donderdag vol enthousiasme mee aan een atletiek-clinic bij Ilion. Na even goed opgewarmd te zijn, begonnen zij met een sprint. De toekomst zal uitwijzen of hier een nieuwe Dafne Schippers tussen zit! 

De gemeente moedigt het sportieve initiatief aan en heeft daarom een subsidie beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het sportprogramma. Met de subsidie helpt de gemeente de verenigingen op weg als supporters van sport.

Delen