Buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar)

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar biedt De Drie Ballonnen verschillende vormen van buitenschoolse opvang (BSO) in Zoetermeer. BSO is kinderopvang buiten schooltijden.

Van alles te doen!

De meest bekende vorm van BSO is de kinderopvang na schooltijd en in de vakanties. Kinderen zijn vrij en moeten zich ook vrij kunnen bewegen en voelen na schooltijd. Iedere BSO-locatie bij De Drie Ballonnen is zo ingericht dat kinderen ook daadwerkelijk de ruimte hebben om lekker te kunnen ‘relaxen’ of vrij te spelen. Daarnaast is er op elke locatie een gevarieerd activiteitenprogramma waarbij we bijvoorbeeld koken, knutselen, sporten of een activiteit doen die de kinderen bedacht hebben.

Activiteiten worden afgestemd met andere locaties en basisscholen in de buurt. Door die samenwerking verloopt de overgang voor kinderen soepel en ontstaat er één doorgaande, veilige omgeving om te spelen en te leren.

Thema BSO’s

Als ouder wil je je kind laten ontdekken en ervaren. Daarom heeft De Drie Ballonnen ook een aantal thema locaties. Deze BSO’s zijn niet gekoppeld aan een basisschool, maar leggen meer nadruk op een bepaald interessegebied. Zo richten BSO De Weidemolen en De Speelboederij zich op natuur en is BSO Sprint gericht op sport en bewegen. Bij BSO De Vuurtoren leren de kinderen gevarieerde, gezonde gerechten koken en integraal kindcentrum De Achtsprong heeft een Cultuur BSO waar kinderen o.a. schilderen, muziek maken of toneelspelen.

“Ik help graag bij de verzorging van de dieren”

Speelboederij (KDV en BSO)

Sommige kinderen vinden het heerlijk om de verdieping te zoeken, waar anderen juist een brede belangstelling hebben. Of je kind nu kiest voor een thema BSO of een ‘gewone’ BSO, de pedagogisch medewerkers van De Drie Ballonnen hebben altijd oog voor jouw kind.

Vakantieopvang
Schoolvakanties zijn voor de kinderen altijd heel leuk, maar ouders kunnen niet altijd even makkelijk verlof opnemen. Dan is vakantieopvang een welkome oplossing. Kinderen van 4 tot 13 jaar zijn gedurende de schoolvakanties van 7.00 – 18.30 uur van harte welkom om mee te doen aan ons gevarieerde activiteitenprogramma.

Ontbijtclub
BSO vóór schooltijd heet bij De Drie Ballonnen de Ontbijtclub. Hier zijn de kinderen vanaf 7.30* uur welkom om de dag goed te beginnen met een ontbijt. Naast het ontbijt kunnen de kinderen ook nog even gezellig met elkaar spelen voordat de school begint. De pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen op tijd in hun klas zijn.

*Ontbijtclub is ook mogelijk vanaf 7.00 uur. Wil je gebruikmaken van verlengde Ontbijtclub vanaf 7.00 uur? Neem dan contact met ons op via klantenservice@drieballonnen.nl of 079 – 760 02 02.

Vind een BSO-locatie bij jou in de buurt!

 

Over ons

Samen spelen, samen groeien

Wanneer je jouw gezin en werk wilt combineren, is het prettig als je kunt vertrouwen op goede kinderopvang. Onze medewerkers hebben aandacht voor ieder kind, zodat het zichzelf en de wereld spelenderwijs kan ontdekken.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Sterke pedagogische aanpak
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!

Thema

Cultuur

Thema

Natuur

Thema

Koken

Thema

Sport