Corona-informatie

Kinderopvang tijdelijk gesloten

De lockdown wordt met drie weken verlengd tot en met 7 februari. Het is nog onduidelijk wanneer de kinderopvang weer open kan. Mogelijk kan dat al eerder op 25 januari. Daarover horen we in de komende week meer. Onze kinderopvanglocaties blijven dus tot tenminste 25 januari gesloten voor kinderopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang en zijn alleen geopend voor nood-kinderopvang voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders in cruciale beroepen.

Compensatie niet ontvangen opvang

De compensatieregeling vanuit de overheid wordt ook verlengd. Dat betekent dat je de kosten voor de gemiste kinderopvang vergoed krijgt. Wij vragen je daarom de maandfactuur gewoon te betalen in afwachting van de regeling die de overheid hiervoor treft. Zodra we hier meer over horen, laten we je dit weten.

 Nood-kinderopvang

Werk je in een cruciaal beroep én heb je echt geen andere mogelijkheid om voor je kind(eren) te zorgen, dan bieden wij nood-kinderopvang. De lijst met cruciale beroepen vind je op de website van de Rijksoverheid. Om gebruik te maken van de noodopvang (kinderdagopvang of buitenschoolse opvang), is het belangrijk dat je de gewenste dagen aanvraagt via ons ouderportaal voor in ieder geval de dagen dat je een contract met ons hebt. De vaste opvangtijden van je kind(eren) zijn daar verwijderd. Kies voor betaling op factuur (zo is ons systeem ingericht), deze kosten brengen we je niet extra in rekening. Je ontvangt alleen een factuur over eventueel extra aangevraagde dagen boven je vaste dagen (ook als je toch met opgebouwde ruiluren hebt betaald). Als er voldoende plek beschikbaar is voor de nood-kinderopvang, keuren we jouw aanvraag in het ouderportaal goed.
Het ouderportaal kan op dit moment mogelijk overbelast zijn, doordat ouders tegelijkertijd proberen in te loggen. Lukt het inloggen niet, dan willen wij je vragen om het weer op een later moment te proberen.

Vragen?

Heb je nog vragen? Kijk op de informatiepagina van de Rijksoverheid. Daarnaast zijn wij voor jou  bereikbaar op de locaties én via onze klantenservice via klantenservice@drieballonnen.nl of telefonisch op 079-7600202. We blijven, zoals je van ons gewend bent, met je in contact over eventuele nieuwe ontwikkelingen en wensen je veel succes de komende weken met de combinatie van werk en kind(eren) thuis.

Extra informatie

Veelgestelde vragen

Wat als ik in een cruciale beroepsgroep werk, maar mijn partner niet?

Het uitgangspunt bij één ouder die een cruciaal beroep uitvoert, is dat ouders de opvang zoveel als mogelijk zelf thuis regelen. Maar dat is geen harde eis. Als het niet lukt om de kinderen zelf op te vangen, kunnen deze ouders de kinderen toch naar de noodopvang brengen.

Zitten er kosten verbonden aan de nood-kinderopvang?

De kosten die je maakt voor de dagen dat je kind oorspronkelijk ook naar de kinderopvang zou komen, worden vergoed via de compensatieregeling vanuit de overheid. Heb je extra dagen nood-kinderopvang nodig dan de gebruikelijke dagen, dan worden deze kosten door ons in rekening gebracht. Om voor deze extra uren kinderopvang ook kinderopvangtoeslag te ontvangen, is het belangrijk dat je het aantal opvanguren van je kind wijzigt bij de belastingdienst.

Mijn kind zit niet op de kinderopvang bij De Drie Ballonnen. Kan ik gebruikmaken van de nood-kinderopvang?

Ja, dat kan. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze afdeling Klantenservice via 079–7600202. Je ontvangt dan een contract van De Drie Ballonnen voor het gewenste aantal dagen. Met dit contract kun je vervolgens Kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. De overige kosten voor de nood-kinderopvang die je maakt, zullen gecompenseerd worden via de compensatieregeling vanuit de overheid. Meer informatie hierover volgt zodra er meer bekend is.

Is er ook 24-uurs nood-kinderopvang mogelijk?

Helaas is er bij ons geen 24-uurs nood-kinderopvang mogelijk. Heb je nood-kinderopvang nodig voor ’s nachts, in het weekend of tijdens de feestdagen? Neem dan contact op met gemeente Zoetermeer voor de mogelijkheden.

Mijn kind is verkouden, mag het wel naar de nood-kinderopvang komen?

Heeft je kind verkoudheidsklachten, dan willen we je vragen om de beslisboom van de Belangenvereniging Ouders in de Kinderopvang (BOinK) door te lopen. Met deze beslisboom kun je nagaan of je kind naar de nood-kinderopvang kan komen.