Nieuws • 27 augustus 2020

Feestelijke opening Yunus Emre

De Islamitische basisschool Yunus Emre en kinderopvang De Drie Ballonnen hebben de handen ineen geslagen. In de wijk Buytenwegh openden zij op feestelijke wijze samen met wethouder Jan Iedema op 31 augustus de nieuwe locatie.

Yunus Emre biedt al ruim 30 jaar Islamitisch basisonderwijs en start het nieuwe schooljaar haar eerste vestiging in Zoetermeer. De Drie Ballonnen biedt in de nieuwe basisschool het Speeltaalhuis voor peuters en buitenschoolse opvang (BSO) aan kinderen van 4 tot 13 jaar oud. Hier kunnen de kinderen spelen, vriendjes maken en de wereld ontdekken onder begeleiding van zorgzame pedagogisch medewerkers.

Het Speeltaalhuis
Het Speeltaalhuis is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar en is vier ochtenden per week van 8.15 – 12.15 uur geopend. Een dagdeel bij het Speeltaalhuis staat in het teken van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen, waarbij de kinderen op een uitdagende manier worden voorbereid op het basisonderwijs. Het Speeltaalhuis werkt met een VVE-programma van Piramide en gebruikt ook elementen uit de VVE-methode Speelplezier. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling.

Van alles te doen bij de BSO

Voor en na schooltijd en in de vakanties zijn de kinderen van 4 tot 13 jaar van harte welkom op de BSO. De BSO bestaat uit Ontbijtclub (vóór schooltijd) en de naschoolse opvang (na schooltijd). De kinderen die vóór schooltijd komen, kunnen een gezond ontbijt eten en rustig aan de dag beginnen. Voor de kinderen die na schooltijd komen, staat er elke dag een gevarieerd activiteitenprogramma passend bij de leeftijd van de kinderen klaar. Zo kunnen de kinderen lekker creatief aan de slag met diverse knutselmaterialen en sportief op het schoolplein bewegen. Willen de kinderen liever even niksen? Dan mag dat natuurlijk ook!

Delen