Nieuws • 4 maart 2020

Foto workshop voor 7+ kinderen Oosterheem

Tijdens de stakingsdagen van het basisonderwijs verzorgden wij voor een aantal BSO-locaties in Oosterheem voor de 7+ kinderen een toffe foto workshop op de stadsboerderij de Weidemolen.

De workshop werd gegeven door Bart en Saskia. Zij hebben een bedrijf wat is gespecialiseerd in fotografie door kinderen. Als eerste werd aan de kinderen uitgelegd wat natuur eigenlijk is. Hier hadden we leuke gesprekken over en een heel handig zinnetje: ’’natuur is alles wat groeit en bloeit en waar de mens zich niet mee heeft bemoeid’’.

Met die gedachte gingen de kinderen de natuur in om mooie foto’s te maken. Ieder kind kreeg een camera te leen. Na een uur op pad te zijn geweest was het tijd om de camera’s in te leveren bij Bart en Saskia. Zij maakten een selectie van de mooiste foto’s terwijl de kinderen vrij konden spelen op de kinderboerderij.

Eenmaal weer binnen werden de mooiste foto’s gepresenteerd aan de kinderen. Door middel van stemmen bleef de winnende foto over.

De kinderen kijken terug op een hele leuke leerzame ochtend. Zo hebben ze geleerd hoe je de mooiste foto’s kan maken, hoe een foto heet van bovenaf en onderaf, hoe je zorgt dat je scherpe foto’s kan maken en wat nou echt natuur is.

Delen