Nieuws • 12 oktober 2020

Het Ontwikkellab leert je meer over de ontwikkeling van je kind

Kennis delen en elkaar inspireren vinden we bij De Drie Ballonnen erg belangrijk. Onder de naam ‘Het Ontwikkellab’ krijgen ouders daarom diverse workshops en webinars aangeboden. Deze staan in het teken van de ontwikkeling van het kind en elke keer staat een ander onderwerp centraal.

Wat gebeurt er in de hersenen van een prépuber?

Vanwege de grote belangstelling voor het webinar Prépuberteit, bestaat dat? in juni 2020 heeft Het Ontwikkellab in september dit webinar nogmaals aangeboden. Op twee verschillende avonden hebben meer dan 55 ouders anderhalf uur geboeid geluisterd naar workshopleider Saskya Wiegel. Zij heeft hen een kijkje gegeven in de ontwikkeling van de prépuber op lichamelijk en sociaal-emotioneel gebied. Ook heeft zij inzicht gegeven in wat er in de hersenen van de prépuber plaatsvindt, want in deze fase wordt het voor kinderen lastiger emoties te reguleren, te plannen, consequenties van daden te overzien en te relativeren. Plotselinge uitbarstingen kunnen daar het gevolg van zijn. Saskya gaf de ouders adviezen met betrekking tot begripvol luisteren en het aanspreken op gedrag. Na afloop van de twee webinars gaven ouders aan dat zij de tips als zeer nuttig hebben ervaren en dat zij hier in de praktijk zeker mee gaan oefenen.

Ook een workshop volgen van Het Ontwikkellab?

Heb je ook interesse in de ouderworkshops van Het Ontwikkellab? Hou dan de agenda in de gaten op onze website. We vullen deze regelmatig aan met nieuwe en interessante onderwerpen.

Het volgende webinar Spelen met spel staat gepland op donderdag 5 november. Meld je alvast aan.

Delen