Nieuws • 24 mei 2019

Hoera, daltonlicentie voor IKC Klimboom!

Integraal Kindcentrum (IKC) Klimboom is lid van de Nederlandse Daltonvereniging (NDV). Als Dalton IKC gelooft IKC Klimboom in de eigenheid van ieder kind. Kinderen zijn uniek en ontwikkelen zich in hun eigen tempo. Ze groeien door het vertrouwen dat anderen in hen hebben en door het vertrouwen in zichzelf.

De Nederlandse Daltonvereniging (NDV)

De NDV is bij IKC Klimboom langs geweest en heeft dit jaar voor het eerst het kindcentrum beoordeeld op de daltonpijlers: zelfstandigheid, reflectie, samenwerken, vrijheid in gebondenheid, effectiviteit en borging. Een door de NDV erkende daltonschool krijgt bij het lidmaatschap een licentie voor vier á vijf jaar. Na deze periode gaat de NDV opnieuw langs de daltonschool om de kwaliteit te beoordelen. Vervolgens ontvangt deze een verlengde licentie van twee jaar, als de kwaliteit niet op niveau is, of een licentie van vier of van vijf jaar. Een licentie van vijf jaar is hierbij het hoogst haalbare. Het resultaat van het bezoek aan IKC Klimboom: de licentie is voor 5 jaar verlengd.

Tijd voor een feestje!

De verlenging is voor IKC Klimboom een bijzonder moment, omdat IKC Klimboom pas het vierde IKC in Nederland is dat een vijfjarige licentie ontvangt. Daar is het kindcentrum natuurlijk trots op! Op 5 juni reikt de NDV de daltonlicentie om 11.00 uur uit en vieren we feest. Als symbool maken de kinderen een boom van canvas en wordt dit tijdens de uitreiking opgehangen.

Delen