Nieuws • 4 oktober 2018

Cinekid film- en mediafestival in Stadstheater Zoetermeer

Gezellig iets leuks doen in de herfstvakantie? Er is van alles te doen in Stadstheater Zoetermeer tijdens het Cinekid film- en mediafestival.  Tijdens het festival kun je de nieuwste films en tv-programma’s kijken en ga je op safari in het KidsLab. Dat is een digitale speeltuin met games, installaties, workshops en exclusieve masterclasses.

Het festival staat dit jaar volledig in het teken van de mediajungle, want de hoeveelheid media waar we dagelijks mee te maken hebben lijkt wel een feestelijk, maar overweldigend oerwoud. Daarnaast zijn de natuur, de dierenwereld en de gezondheid van onze planeet sinds jaar en dag populaire onderwerpen in films, tv-series en andere mediaproducties voor kinderen. Dus het wordt een gezellige beestenboel in de herfstvakantie!

Het programma:

🎥 Beeldspraak 3+
➡️ 3+ / 45 min
🎬 Deze film is voor de allerkleinsten, vier bekende prentenboeken zoals Fred & Anabel zijn verfilmd!
Meer informatie klik hier

 

🎥 De Buurtspion 6+
➡️ 6+ / Karla von Bengston / Denemarken, 2017 / 77 min
🎬 Een fantasierijke animatiefilm! Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau waar zij de mysteries van de buurt oplost.
Meer informatie klik hier

 

🎥 De Grote Boze Vos & Andere Verhalen 6+
➡️ 6+ / Benjamin Renner & Patrick Imbert / Frankrijk, 2017 / 80 min
🎬 Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoederd.
Meer informatie klik hier

 

🎥 Koningin van Niendorf 9+
➡️ 9+ / Joya Thome / Duitsland, 2017 / 68 min
🎬 Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de giechelende meisjes uit haar klas. Liever wil ze meedoen met de jongensbende van het dorp, maar Lea mag er pas bij als ze bewezen heeft niet bang te zijn. Het is niet alleen het begin van spannende belevenissen en onverwachte vriendschap, maar ook van de ontdekking van volwassen geheimen.
Meer informatie klik hier

Kidslab
Voor en na de film kan er geëxperimenteerd worden in het KidsLab (gratis toegang)! Ze bieden verschillende media-educatieve workshops/activiteiten op het gebied van film, animatie & interactieve media. Kinderen kunnen zelf aan de slag gaan, al dan niet onder begeleiding van de workshopleiders. Zo kunnen ze spelenderwijs ontdekken in de proeftuin vol nieuwe mediatechnieken en -tools.

Delen