Integraal kindcentrum (0 tot 13 jaar)

Een integraal kindcentrum (IKC) is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen en te ontwikkelen. Binnen een IKC is er een vloeiende overgang tussen onderwijs en kinderopvang en wordt er gewerkt vanuit één team met één pedagogische visie.

Kinderen bewegen zich dagelijks tussen thuis, kinderopvang, school, buurt en vereniging. Hoe klein zij ook zijn, hun wereld is groter dan je denkt. Wanneer de overgang tussen die verschillende omgevingen soepel verloopt, hebben alle betrokkenen daar baat bij. Het kind voelt zich veilig en gekend, omdat het omringd wordt door vertrouwde gezichten die elkaar aanvullen in hun pedagogische benadering. Die doorlopende ontwikkellijn tussen kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en onderwijs vormt de basisgedachte achter de integrale kindcentra.

Een Montessori kindcentrum

Een Montessori kindcentrum (MKC) is een vorm van een integraal kindcentrum, waarbij wordt gewerkt vanuit de visie van het Montessori-onderwijs. Deze visie richt zich op zelf doen en zelf ervaren. Door een kind iets zelf te laten ervaren, leert het kind en zal het zelfvertrouwen groeien. Op het Montessori Kindcentrum zijn zelfstandig en onderzoekend leren belangrijk in elke fase van de ontwikkeling van een kind. Ieder kind krijgt de kans om de wereld te ontdekken in zijn eigen tempo, uitgaande van zijn eigen mogelijkheden. Bekijk hier ons Montessori kindcentrum!

“Lekker makkelijk vanuit de klas zo naar de BSO!”

De Tjalk (integraal kindcentrum)

Over ons

Samen spelen, samen groeien

Wanneer je jouw gezin en werk wilt combineren, is het prettig als je kunt vertrouwen op goede kinderopvang.  Onze medewerkers hebben aandacht voor ieder kind, zodat het zichzelf en de wereld spelenderwijs kan ontdekken.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Sterke pedagogische aanpak
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!

Thema

Cultuur

Thema

Natuur

Thema

Koken

Thema

Sport