Nieuws • 30 juli 2019

KC De Toverberg overhandigt 450 versierde vlaggetjes aan Home-Start

Op dinsdag 30 juli heeft clustermanager Kim Lagerweij van KC De Toverberg samen met wethouder Groeneveld 450 versierde vlaggetjes overhandigd aan de stichting Home-Start. In samenwerking met de Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes willen zij met deze actie aandacht vragen voor programma’s waarbij gezinnen die ondersteuning nodig hebben deze kunnen vinden en krijgen. Het doel is om voor 30 september 25.000 versierde vlaggetjes te verzamelen.

Home-Start is een stichting die ouders ondersteunt bij alledaagse vragen over de opvoeding van hun kinderen. Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes zet zich in voor (kwetsbare) kinderen die in armoede opgroeien en daarmee kans lopen geïsoleerd en zich eenzaam te voelen. Kim Lagerweij van KC De Toverberg voelt zich betrokken bij deze doelen. “Toen Home-Start mij benaderde om mee te doen aan deze vlaggetjesactie werd ik direct enthousiast. Het is goed om de kinderen te betrekken bij deze goede doelen met iets wat ze ontzettend leuk vinden om te doen: kleuren en versieren.”

Gedurende het gehele jaar worden op verschillende locaties vlaggetjes versierd. De bedoeling is om uiteindelijk 25.000 vlaggetjes te verzamelen. Hierbij worden zoveel mogelijk kinderen uit Nederland betrokken. De complete feestslinger wordt tijdens de Week van de Opvoeding in de eerste week van oktober gepresenteerd.

Delen