Veel gestelde vragen

Klantenservice

Veelgestelde vragen

Welke kinderopvangvormen vallen onder de Wet Kinderopvang?
De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:

  • Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
  • Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
  • Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
  • Gastouderopvang via een gastouderbureau.
  • N.B. Tussenschoolse opvang (‘overblijf’) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Hoe weet ik als ouder of een locatie of gastouder is geregistreerd?
Alle locaties van De Drie Ballonnen staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).

Hoe kan ik uitrekenen hoeveel de kinderopvang / BSO mij gaat kosten?
Op onze website vind je de tarievencalculator. Als je deze volledig invult krijg je te zien wat jullie bruto betalen zijn en wat jullie nettokosten zijn na verrekening van de kinderopvangtoeslag.

Kan ik een keer op een locatie komen kijken?
Jazeker. Je kunt een rondleiding aanvragen op www.drieballonnen.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven bij De Drie Ballonnen?
Je kunt je kind direct inschrijven via www.drieballonnen.nl/inschrijven. Je kunt ook contact opnemen met onze afdeling Klantenservice via 079-7600202.

Ik heb snel opvang nodig, wat kan ik het beste doen?
Als je snel opvang nodig hebt, raden we je aan om telefonisch contact op te nemen met onze afdeling Klantenservice via 079-7600202. Dan kunnen wij samen bekijken welke mogelijkheden er voor jouw kind zijn.

Vanaf wanneer kan ik mijn kind inschrijven voor het kinderdagverblijf?
Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. Neem contact op met onze afdeling Klantenservice via 079-7600202. Je kunt je kind ook inschrijven via het inschrijfformulier. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Vanaf wanneer kan ik mijn kind inschrijven voor buitenschoolse opvang?
Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de tweede verjaardag van het kind.

Geldt bij het inschrijven ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’?
Ja, wij behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Als ik vroegtijdig inschrijf, is er dan altijd meteen plaats voor mijn kind?
Dat kan verschillen per locatie. De meest favoriete opvangdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Hoe lang duurt het voordat ik een contract krijg nadat ik mijn kind heb ingeschreven?
We streven ernaar je binnen een week een contract toe te sturen. Mochten wij geen plaatsingsmogelijkheden hebben op de gewenste dagen of locatie dan nemen wij contact met je op om andere opties te bespreken.

 Loopt kinderdagopvang automatisch over in buitenschoolse opvang?
Nee, de plaatsing van je kind voor kinderdagopvang loopt tot de vierde verjaardag van je kind. Vanaf de tweede verjaardag kun je je kind inschrijven voor buitenschoolse opvang.

Ik neem voor mijn schoolgaande kinderen alleen vakantieopvang af. Heb ik dan ook recht op kinderopvangtoeslag?
Jazeker. Bij het afnemen van een vakantiekaart, ontvang je een maandelijkse facturatie en ontvang je ook maandelijkse uitbetaling van de kinderopvangtoeslag. Neem je incidenteel vakantieopvang af (bijvoorbeeld als je per vakantie bekijkt op welke dagen je opvang nodig hebt), dan ontvang je voor deze dagen een factuur en vraag je hiermee de toeslag aan. Je kunt ook een schatting maken aan het begin van het jaar en hier maandelijkse toeslag over aanvragen. Let op! In verband met de toeslag is het belangrijk dat de werkelijke afname niet veel afwijkt van deze schatting.

Kom ik in aanmerking voor een tegemoetkoming van de belasting als ik onbetaald werk verricht (bijvoorbeeld als vrijwilliger)?
Nee, helaas niet. Je hebt alleen recht op kinderopvangtoeslag als je betaald werkt verricht, een opleiding volgt of een traject volgt om de kans op werk te vergroten. Je vindt alle voorwaarden op de website van de belastingdienst.

Hoe gaan de kinderen van school naar de BSO?
Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend of met een busje van school halen. Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de BSO gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang. 

Over ons

Samen spelen, samen groeien

Wanneer je jouw gezin en werk wilt combineren, is het prettig als je kunt vertrouwen op goede kinderopvang. Onze medewerkers hebben aandacht voor ieder kind, zodat het zichzelf en de wereld spelenderwijs kan ontdekken.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Sterke pedagogische aanpak
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.