Blogs • 14 december 2018

Lekker naar buiten met kerst

Het is alweer december. De dagen zijn korter en buiten is het vaak toch kouder. Dan kruipen we fijn bij de verwarming of bij de open haard. December is ook de maand van alle feestdagen: Sinterklaas, kerst, oud en nieuw. Vaak gezellige dagen waarop we samen genieten van een hapje en drankje of juist uitgebreid kokkerellen.

Betekent die kou en al dat lekkers het einde van een gezonde leefstijl?

Dat hoeft niet hoor. De gezonde gewoonten ‘buiten’ en ‘bewegen’ in ons beleid ‘gezonde leefstijl’ passen ook bij de feestdagen. Wat dacht je van een kerstspeurtocht? Dat is leuk voor jong en oud en je kunt er volop mee variëren. Maak een paar dagen vooraf foto’s in de buurt van versierde huizen in kerstsfeer en foto’s van bijvoorbeeld straatnamen of speeltuinen. Ga lekker warm aangekleed op pad en zoek samen de afbeeldingen op de foto’s. Vier je kerst met een grote groep, ga dan in kleine groepjes op pad. De winnaar is degene die de meeste foto’s vindt. Ga je ‘s avonds op pad, neem dan zaklampen mee. Dat is handig om de foto’s goed te bekijken. Hopelijk ligt er een laagje sneeuw, dan is alles net een beetje magisch en ook nog eens sfeervol.

Geen zin een in speurtocht? Dan is een creatieve kerstwandeling misschien een leuk idee. Bijvoorbeeld samen struinen in het bos of park en mooie spulletjes uit de natuur zoeken. De wandeling kan zo kort of lang als je zelf wilt. Weer thuis ga je creatief aan de slag met het maken van leuke kerstversieringen van spullen die je hebt gevonden. Zo ben je gezellig samen bezig en heb je aan het eind van de middag een leuke herinnering aan het kerstfeest van dit jaar.

Delen