Het ZaaiGoed

Wat je zaait is wat je oogst

Bij De Drie Ballonnen werken wij vanuit een sterke pedagogische aanpak, de ZaaiGoed methode. Spelenderwijs geven wij de kinderen positieve boodschappen mee; over henzelf en over de manier waarop je met elkaar omgaat. Met deze praktische methode dragen we bij aan het plezier en het zelfvertrouwen waarmee jouw kind in de wereld staat. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten op de situatie thuis, want opvoeden doe je samen.

Een stevige basis
Door positieve boodschappen te zaaien, leggen we een stevige basis bij het kind én wordt een persoonlijk ontwikkelingsproces bij de opvoeder op gang gebracht met als doel voor beiden: zijn wie je bent. Als je doorkrijgt wat je zaait bij kinderen en de keuzes die je daarin hebt, wordt opvoeden iets dat je bewust kunt gaan inzetten in plaats dat het je overkomt. En dat maakt een wereld van verschil! Want wie zichzelf is, staat stevig in het leven, kan zijn unieke talenten tot bloei brengen en anderen helpen hetzelfde te doen.

De medewerker in de rol van tuinman
Wij leren onze medewerkers zichzelf te zien als een tuinman. Je bent je bewust dat in de eigen aarde van het kind al heel veel aanwezig is. Je bent je ervan bewust dat ieder kind op zijn unieke wijze groeit. En je kijkt geduldig naar het kind en ziet of het kind in een ZaaiGoed ondersteuning nodig heeft. Om in de metafoor te spreken: je gooit niet overal water op, omdat het een plantje is. Het ene plantje heeft meer licht nodig, het andere wat extra voeding, weer een ander een stokje om langs te groeien.

Anders gezegd: wat je zaait is, wat je oogst!