Speeltaalhuis (2 tot 4 jaar)

Het Speeltaalhuis is een losstaande peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar bij locatie Oosterheem. Het Speeltaalhuis is vier ochtenden per week geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Ontmoeten en ontwikkelen

Een dag bij De Drie Ballonnen staat in het teken van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Samen spelen en delen door kennis te maken met veelzijdige materialen en kinderspel. Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld om zich heen en leren zij ook hun eigen mogelijkheden kennen. Daarbij staat plezier voorop. Leren en proberen is veel belangrijker dan kunnen en kennen.

Het tarief en de tegemoetkoming

De kosten voor Peuteropvang in het Speeltaalhuis zijn € 7,35 per uur. In dit uurtarief zijn de volgende zaken inbegrepen: luiers, fruit, lunch, drinken.

Speeltaalhuis en peuterspeelzaal

Sinds enige tijd biedt De Drie Ballonnen voor peuters het Speeltaalhuis aan in plaats van de bekende peuterspeelzaal. We hebben echter nog klanten die gebruik maken van de peuterspeelzaal binnen De Drie Ballonnen. Voor hen willen we graag iets meer duidelijkheid geven over de voorwaarden.

De peuterspeelzaal is op basis van 40 weken per jaar. Tijdens de schoolvakanties kan er geen gebruik worden gemaakt van de peuterspeelzaal. Er kan dus ook niet geruild worden naar data die binnen vakanties vallen, omdat we op die momenten geen peuterspeelzaal aanbieden. Tijdens schoolvakanties kunnen we wel een ochtend incidentele kinderdagopvang aanbieden. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat kinderdagopvang een hoger tarief heeft dan de peuterspeelzaal.

Voor alle peuters geldt dat er een tegemoetkoming in de kosten mogelijk is. Je ontvangt deze tegemoetkoming ofwel via de belastingdienst (kinderopvangtoeslag) of de gemeente betaalt een deel van de kosten.

Voorbeeldsituatie:

  • Het gezinsinkomen is € 40.000
  • Je neemt 2 dagen in de week speeltaalhuis af bij De Drie Ballonnen
  • Je bruto kosten zijn € 196,- per maand.
  • Je tegemoetkoming is € 170,- per maand.
  • Je betaalt netto: € 26,- per maand.

Let op: de kosten zijn afgeronde bedragen.

Benieuwd wat het speeltaalhuis voor jou kost? Bereken het gemakkelijk via onze rekentool. Interesse in ons speeltaalhuis? Neem dan contact met ons op via Klantenservice 079-7600202 of via klantenservice@drieballonnen.nl.

VVE geeft extra ondersteuning

De VVE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers zorgen voor een rijke speel, taal- en leeromgeving waarbij zij de kinderen maandelijks leuke, uitdagende thema-activiteiten bieden. De pedagogisch medewerkers hebben zich gespecialiseerd in de erkende VVE-methode ‘Piramide’ en werken via onze pedagogische cirkel waarin veel aandacht is voor de kernwaarden: geborgen en veilig, respect, en ruimte voor ontwikkeling. Piramide is een totaalprogramma; dat betekent dat er aandacht is voor alle ontwikkelingsgebieden.

Er werken twee vaste pedagogisch medewerkers bij het Speeltaalhuis. Zij worden 4 uur per week ondersteund door onze VVE-coach. Daardoor is er binnen het Speeltaalhuis extra ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht voor de kinderen, het werken in kleine groepjes en goede ondersteuning op het gebied van (taal)ontwikkeling.

Kosten voor VVE

Voor VVE-kinderen is een aparte kostenregeling. Wil je weten hoe het er voor jou uitziet? Neem dan contact op met de Klantenservice via 079-7600202 of via klantenservice@drieballonnen.nl.

 

Over ons

Samen spelen, samen groeien

Wanneer je jouw gezin en werk wilt combineren, is het prettig als je kunt vertrouwen op goede kinderopvang.  Onze medewerkers hebben aandacht voor ieder kind, zodat het zichzelf en de wereld spelenderwijs kan ontdekken.

 

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Sterke pedagogische aanpak
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!

Thema

Cultuur

Thema

Natuur

Thema

Koken

Thema

Sport