Speeltaalhuis (2 tot 4 jaar)

Onze speeltaalhuizen zijn voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De Drie Ballonnen heeft twee speeltaalhuizen: een in locatie Oosterheem en een in locatie Yunus Emre. De speeltaalhuizen zijn vier ochtenden per week geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Ontmoeten en ontwikkelen

Het Speeltaalhuis is een goede voorbereiding op de basisschool. Het contact met andere kinderen en met de medewerkers op de groep, talenten ontdekken, grenzen verkennen en oefenen met spraak en taal: eigenlijk maken de peuters al op jonge leeftijd kennis met wat zij later ook op school tegenkomen. Dat maakt de overstap straks gemakkelijker. We werken bij het speeltaalhuis met een kindvolgsysteem. Hierin volgen de pedagogisch medewerkers nauwkeurig de ontwikkeling van ieder kind, zodat een goed beeld ontstaat van de individuele mogelijkheden en aandachtspunten. Als professional zijn zij bovendien in staat om bijzonderheden tijdig te signaleren en met ouders te bespreken.

Spelen is leren

Een dagdeel in het speeltaalhuis staat in het teken van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Kinderen maken kennis met veelzijdige spellen en materialen die thuis niet altijd voorhanden zijn. Zelfs de allerkleinsten leren al om samen te delen en te spelen. Daarbij staat het plezier voorop. Leren en proberen is veel belangrijker dan kunnen en kennen.

Het tarief en de tegemoetkoming

De kosten voor Peuteropvang in het Speeltaalhuis zijn € 8,17 per uur. In dit uurtarief zijn de volgende zaken inbegrepen: luiers, fruit, lunch, drinken.

Voor alle peuters geldt dat er een tegemoetkoming in de kosten mogelijk is. Je ontvangt deze tegemoetkoming ofwel via de belastingdienst (kinderopvangtoeslag) of de gemeente betaalt een deel van de kosten.

Voorbeeldsituatie:

  • Het gezinsinkomen is € 40.000
  • Je neemt 2 dagen in de week speeltaalhuis af bij De Drie Ballonnen
  • Je bruto kosten zijn € 218,- per maand.
  • Je tegemoetkoming is € 191,- per maand.
  • Je betaalt netto: € 27,- per maand.

Let op: de kosten zijn afgeronde bedragen.

Benieuwd wat het speeltaalhuis voor jou kost? Bereken het gemakkelijk via onze rekentool. Interesse in ons speeltaalhuis? Neem dan contact met ons op via Klantenservice 079-7600202 of via klantenservice@drieballonnen.nl.

VVE geeft extra ondersteuning

De VVE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers zorgen voor een rijke speel, taal- en leeromgeving waarbij zij de kinderen maandelijks leuke, uitdagende thema-activiteiten bieden. De pedagogisch medewerkers hebben zich gespecialiseerd in de erkende VVE-methode ‘Piramide’ en werken via onze pedagogische cirkel waarin veel aandacht is voor de kernwaarden: geborgen en veilig, respect, en ruimte voor ontwikkeling. Piramide is een totaalprogramma; dat betekent dat er aandacht is voor alle ontwikkelingsgebieden.

Er werken twee vaste pedagogisch medewerkers bij het Speeltaalhuis. Zij worden 4 uur per week ondersteund door onze VVE-coach. Daardoor is er binnen het Speeltaalhuis extra ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht voor de kinderen, het werken in kleine groepjes en goede ondersteuning op het gebied van (taal)ontwikkeling.

Kosten voor VVE

Voor VVE-kinderen is een aparte kostenregeling. Wil je weten hoe het er voor jou uitziet? Neem dan contact op met de Klantenservice via 079-7600202 of via klantenservice@drieballonnen.nl.

 

Over ons

Samen spelen, samen groeien

Wanneer je jouw gezin en werk wilt combineren, is het prettig als je kunt vertrouwen op goede kinderopvang.  Onze medewerkers hebben aandacht voor ieder kind, zodat het zichzelf en de wereld spelenderwijs kan ontdekken.

 

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Sterke pedagogische aanpak
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!

Thema

Cultuur

Thema

Natuur

Thema

Koken

Thema

Sport