Speeltaalhuis (2 tot 4 jaar)

Naast de peuterspeelzalen binnen onze kinderdagverblijven heeft De Drie Ballonnen vanaf 7 januari 2019 ook een Speeltaalhuis bij locatie Oosterheem. Het Speeltaalhuis is een losstaande peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar en is vier ochtenden per week geopend van 8.15 tot 12.15 uur. Binnen deze groep is er ruimte voor maximaal 6 kinderen die door het consultatiebureau zijn doorverwezen voor vroegschoolse educatie (VVE) voor een extra steuntje in de rug bij hun (taal)ontwikkeling.

Ontmoeten en ontwikkelen

Een dag bij De Drie Ballonnen staat in het teken van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Samen spelen en delen door kennis te maken met veelzijdige materialen en kinderspel. Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld om zich heen en leren zij ook hun eigen mogelijkheden kennen. Daarbij staat plezier voorop. Leren en proberen is veel belangrijker dan kunnen en kennen.

VVE geeft extra ondersteuning

De VVE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers zorgen voor een rijke speel, taal- en leeromgeving waarbij zij de kinderen maandelijks leuke, uitdagende thema-activiteiten bieden. De pedagogisch medewerkers hebben zich gespecialiseerd in de erkende VVE-methode ‘Piramide’ en werken via onze pedagogische cirkel waarin veel aandacht is voor de kernwaarden: geborgen en veilig, respect, en ruimte voor ontwikkeling. Piramide is een totaalprogramma; dat betekent dat er aandacht is voor alle ontwikkelingsgebieden.

Er werken twee vaste pedagogisch medewerkers bij het Speeltaalhuis. Zij worden 4 uur per week ondersteund door onze VVE-coach. Daardoor is er binnen het Speeltaalhuis extra ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht voor de kinderen, het werken in kleine groepjes en goede ondersteuning op het gebied van (taal)ontwikkeling.

 

 

Over ons

Samen spelen, samen groeien

Wanneer je jouw gezin en werk wilt combineren, is het prettig als je kunt vertrouwen op goede kinderopvang.  Onze medewerkers hebben aandacht voor ieder kind, zodat het zichzelf en de wereld spelenderwijs kan ontdekken.

 

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Sterke pedagogische aanpak
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!

Thema

Cultuur

Thema

Natuur

Thema

Koken

Thema

Sport