Vakantiekaart

De vakantiekaart is geldig gedurende een kalenderjaar. Je kiest zelf hoeveel vakantie-opvangdagen je in een kalenderjaar per kind wilt afnemen en die dagen kun je vervolgens in de schoolvakanties en op studiedagen inzetten. De kosten van de vakantiekaart worden gelijkelijk verdeeld over de 12 maanden van het jaar.

Hoe werkt het?

 • Je kunt een vakantiekaart afnemen per kind. De vakantiekaart is kindgebonden.
 • De vakantiekaart is geldig per kalenderjaar en loopt tot eind december. Het jaar daarop start dan weer een nieuwe vakantiekaart. Je kunt een eventueel restant aan vakantiedagen niet meenemen naar het jaar erna. Je krijgt ook geen geld terug.
 • Het minimale aantal dagen vakantieopvang is vijf dagen per kind. De kosten van de vakantiekaart worden gelijkelijk verdeeld over de 12 maanden van het jaar. Je betaalt dus elke maand een twaalfde deel van de jaarkosten. Zo bouw je gedurende het jaar je volledige aantal dagen op.
 • Zeg je je vakantiekaart tussentijds op, dan volgt er een verrekening met de betaalde dagen in deze periode met de afgenomen dagen.

“In de vakantie hebben we hele coole uitjes”

Speelboerderij (KDV en BSO)

 • Je kunt je vakantiekaart tussentijds alleen ophogen. Wijzigen naar minder uren is niet mogelijk. Let dus vooraf goed op of je het juiste aantal vakantiedagen aanvraagt.
 • Heb je al je vakantiedagen opgemaakt, maar wil je toch nog extra vakantieopvang aanvragen? Dan kun je een incidentele dag voor de vakantie aanvragen. Dan wordt deze los op de maandfactuur in rekening gebracht.
 • Als je na het jaar de vakantiekaart niet wijzigt of opzegt, loopt de vakantiekaart weer stilzwijgend door met opnieuw hetzelfde saldo voor het nieuwe kalenderjaar. Wil je je vakantiekaart voor het volgende kalenderjaar wijzigen op opzeggen? Geef dit dan uiterlijk 30 november door aan de afdeling Klantenservice.
 • Je kunt ook halverwege het jaar met een vakantiekaart starten. Die loopt dan tot eind december van dat jaar. Onze collega’s van de afdeling Klantenservice helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Vakantiekaart gebruiken voor studiedag
Heeft jouw kind een studiedag op school, dan kun je voor deze extra opvang ook gebruik maken van jouw vakantiekaart. Kies je hiervoor, dan zet je een gehele vakantiedag in. Ook als je alleen opvang in de ochtend of de middag afneemt. Bijvoorbeeld: je vraagt opvang aan voor een blok van 6,25 uur en gebruikt hiervoor de vakantiekaart. Je houdt dan 4,75 uur over van die vakantiedag, wat niet meer in te zetten is voor een andere studie- of vakantiedag. Vakantieopvang bedraagt namelijk altijd meer dan 4,75 uur. Deze uren vervallen aan het einde van het kalenderjaar. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen hoe je het tegoed op de vakantiekaart wilt inzetten.

Bekijk de vakanties en sluitingsdagen van dit jaar hier. Meer weten over de vakantiekaart? Neem contact op met onze afdeling Klantenservice via 079 – 7600202 of klantenservice@drieballonnen.nl.

 

Over ons

Samen spelen, samen groeien

Wanneer je jouw gezin en werk wilt combineren, is het prettig als je kunt vertrouwen op goede kinderopvang. Onze medewerkers hebben aandacht voor ieder kind, zodat het zichzelf en de wereld spelenderwijs kan ontdekken.

 • Altijd een locatie bij jou in de buurt
 • Sterke pedagogische aanpak
 • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!

Thema

Cultuur

Thema

Natuur

Thema

Koken

Thema

Sport