Regio Zoetermeer

Vakanties en feestdagen

De Drie Ballonnen volgt de schoolvakanties van de gemeente Zoetermeer. In deze weken, zoals aangegeven in het onderstaande overzicht, kun je gebruik maken van onze vakantieopvang. Je dient uiterlijk 4 weken vóór een vakantie via het ouderportaal de dagen door te geven die je wilt afnemen.  Aanmeldingen na sluitingsdatum kunnen wij niet meer in behandeling nemen. Bekijk de sluitingsdagen voor het aanvragen van vakantieopvang (BSO) hier.

Schoolvakanties
Hieronder vermelden wij het overzicht van de schoolvakanties zoals vastgesteld door het Ministerie van OCW, en zoals gehanteerd door de meeste basisscholen in Midden Holland. De Drie Ballonnen volgt deze vakanties en reserveert voor de buitenschoolse opvang de onderstaande periodes voor vakantieopvang:

Kerstvakantie25 december 2017 t/m 5 januari 2018
Voorjaarsvakantie24 februari t/m 4 maart 2018
Meivakantie*28 april t/m 6 mei 2018
Zomervakantie14 juli t/m 26 augustus 2018
Herfstvakantie20 oktober t/m 28 oktober 2018
Kerstvakantie22 december 2018 t/m 6 januari 2019

Basisscholen zijn vrij om af te wijken van de vastgestelde vakanties, behalve van de zomervakantie. De praktijk wijst echter uit dat basisscholen deze vakanties meestal volgen. Wij proberen zo mogelijk ook opvang aan te bieden tijdens vakanties van scholen die afwijken van bovengenoemde dagen.

*De meeste scholen in Zoetermeer breiden de meivakantie uit en houden als vakantieperiode 27 april t/m 13 mei aan.

Naast de 11 weken kiest elke basisschool nog een aantal dagen uit als extra vrije dagen, bijvoorbeeld Goede Vrijdag. De Drie Ballonnen streeft ernaar om op deze extra dagen open te gaan op één of meerdere locaties. Voor afspraken omtrent deze dagen adviseren wij je contact op te nemen met het team van je buitenschoolse opvanglocatie.

Feestdagen
Ieder jaar zijn er enkele dagen waarop De Drie Ballonnen geen opvang biedt in verband met feestdagen.

Op onderstaande feestdagen zijn onze deuren gesloten, voor zowel kinderdagverblijven als BSO-locaties. Deze sluitingsdagen kun je niet omruilen voor een andere dag. Deze uren zijn al in de uurprijs verrekend. Het betreft:

Maandag 1 januari 2018Nieuwjaarsdag
Maandag 2 april 2018Tweede paasdag
Vrijdag 27 april 2018Koningsdag
Donderdag 10 mei 2018Hemelvaartsdag
Maandag 21 mei 2018Tweede pinksterdag
Dinsdag 25 december 2018Eerste kerstdag
Woensdag 26 december 2018Tweede kerstdag

Studiedagen
Heeft de basisschool van jouw kind een studiedag? Dan is de BSO op deze hele dag geopend! Je kind is van 7.00 tot 18.30 uur welkom bij de buitenschoolse opvang. De extra uren die je deze dag afneemt vallen onder het tarief voor flexibele opvang.