Regio Zoetermeer

Vakanties en feestdagen

De Drie Ballonnen volgt de schoolvakanties van de gemeente Zoetermeer. In deze weken, zoals aangegeven in het onderstaande overzicht, kun je gebruik maken van onze vakantieopvang. Je dient uiterlijk 4 weken vóór een vakantie via het ouderportaal de dagen door te geven die je wilt afnemen.  Aanmeldingen na sluitingsdatum kunnen wij niet meer in behandeling nemen. Bekijk de sluitingsdagen voor het aanvragen van vakantieopvang (BSO) hier.

Schoolvakanties
Hieronder vermelden wij het overzicht van de schoolvakanties zoals vastgesteld door het Ministerie van OCW, en zoals gehanteerd door de meeste basisscholen in Midden Holland. De Drie Ballonnen volgt deze vakanties en reserveert voor de buitenschoolse opvang de onderstaande periodes voor vakantieopvang:

2019
Voorjaarsvakantie25 februari t/m 1 maart 2019
Meivakantie*23 april t/m 3 mei 2019
Zomervakantie22 juli t/m 30 augustus 2019
Herfstvakantie21 oktober t/m 25 oktober 2019
Kerstvakantie23 december 2019 t/m 3 januari 2020

Basisscholen zijn vrij om af te wijken van de vastgestelde vakanties, behalve van de zomervakantie. De praktijk wijst echter uit dat basisscholen deze vakanties meestal volgen. Wij proberen zo mogelijk ook opvang aan te bieden tijdens vakanties van scholen die afwijken van bovengenoemde dagen.

Naast de 11 weken kiest elke basisschool nog een aantal dagen uit als extra vrije dagen, bijvoorbeeld Goede Vrijdag. De Drie Ballonnen streeft ernaar om op deze extra dagen open te gaan op één of meerdere locaties. Voor afspraken omtrent deze dagen adviseren wij je contact op te nemen met het team van je buitenschoolse opvanglocatie.

Feestdagen
Ieder jaar zijn er enkele dagen waarop De Drie Ballonnen geen opvang biedt in verband met feestdagen.

Op onderstaande feestdagen zijn onze deuren gesloten, voor zowel kinderdagverblijven als BSO-locaties. Deze sluitingsdagen kun je niet omruilen voor een andere dag. Deze uren zijn al in de uurprijs verrekend. Het betreft:

Dinsdag 1 januari 2019Nieuwjaarsdag
Maandag 22 april 2019Tweede paasdag
Donderdag 30 mei 2019Hemelvaartsdag
Maandag 10 juni 2019Tweede pinksterdag
Woensdag 25 december 2019Eerste kerstdag
Donderdag 26 december 2019Tweede kerstdag

Studiedagen
Heeft de basisschool van jouw kind een studiedag? Dan is de BSO op deze hele dag geopend! Je kind is van 7.00 tot 18.30 uur welkom bij de buitenschoolse opvang. De extra uren die je deze dag afneemt vallen onder het tarief voor flexibele opvang.