Blog • 12 oktober 2020

Van een nood(opvang) een deugd maken

Ons kinderdagverblijf Ieni Mini in Zoetermeer moest helaas twee groepen tijdelijk sluiten, vanwege personeelsuitdagingen door corona. Ouders die in een cruciaal beroep werken, konden wel gebruikmaken van noodkinderopvang. De ouders van Matthew en Sullivan kijken terug op deze periode.

“Op een dinsdag werden wij gebeld dat de opvang tijdelijk (deels) dicht zou gaan in verband met COVID-19 besmettingen bij een aantal medewerkers. Wij moesten onze jongste zoon (0 jaar) thuishouden. Dat was toch even lastig als je ook moet (thuis) werken. De oudste (3) mocht wel op de eigen opvang blijven. De eerste week hebben we dat zelf kunnen oplossen door verlof te nemen en werkdagen te ruilen. Echter op de vrijdag hoorden we dat de babygroep nog een week zou dicht blijven. We zitten beiden in een vitaal beroep, dus konden wij gebruikmaken van noodopvang. Ook de week ervoor al, maar dat zou bij een andere locatie zijn, waar we nog nooit geweest waren dus dat had niet onze voorkeur.

Voor de tweede week waren we genoodzaakt om hier wel gebruik van te maken. Junis heeft alles op alles gezet om een plek te vinden binnen Zoetermeer. Gelukkig konden we 3 dagen gebruikmaken van de noodopvang op een andere locatie. Het was wel even wennen hoor, om je kind aan een totaal vreemde af te geven; je kent de medewerkers en de locatie niet, je mag niet naar binnen om even te kijken, in verband met COVID-19 en je moet maar vertrouwen hebben dat het goed gaat.

Bij het wegbrengen werden we aan de deur erg vriendelijk ontvangen. De pedagogisch medewerkers hebben ons op ons gemak laten voelen. Toen we weg waren, kregen we in het eerste half uur al een filmpje van onze zoon. Hij had een grote lach op zijn gezicht. De hele dag door hebben we allemaal foto’ s en filmpjes gekregen. Zo lief en fijn! Bij het ophalen van ons zoontje kregen we een mooie uitgeprinte themafoto mee en het nieuws dat de noodopvang was verplaats naar onze eigen locatie, maar dan in een andere groep. Zo, dat was goed nieuws zeg.

We zijn Junis enorm dankbaar dat ze alles op alles hebben gezet om noodopvang te regelen. Het grote voordeel van gebruikmaken van de noodopvang op een andere locatie is dat ons zoontje (en wij als ouder) extra verwend zijn. Het is tenslotte maar tijdelijk.

Mocht het in de (nabije) toekomst weer eens voorkomen dat onze eigen kinderopvang dicht moet, dan zijn we niet meer terughoudend om onze kind(eren) naar een andere locatie te brengen als Junis dat aan kan bieden.

Groet,

Barbara en Jessica
Mama’s van Matthew (3 jaar) en Sullivan (0 jaar)”

 

Delen