Blog • 13 augustus 2020

Verkoelend recept voor tropische ijslolly’s

Opnieuw een warme dag vandaag! Kun jij wel wat verkoeling verbruiken? Bekijk dan een ons recept voor tropische ijslolly’s met watermeloen en kokos. Deze ijsjes hoeven maar 3 uur te vriezen, dus je kunt er al vrij snel van genieten. De voorbereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Wat heb je nodig? 
  • 300 gram watermeloen
  • 100 ml kokosmelk (uit blik)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram rietsuiker
  • druppeltje groene kleurstof (optioneel)
  • 8 ijsvormpjes
  • staafmixer
  • pan
  • vriezer
Zo maak je de ijsjes!
  1. Schil de watermeloen en pureer het vruchtvlees met het citroensap met een staafmixer.
  2. Doe de suiker in een steelpannetje en voeg 6 eetlepels water toe. Verwarm de suiker langzaam zodat deze
    oplost. Laat de rietsuiker niet bruiner worden dan deze al is.
  3. Meng de helft van de rietsuiker met de watermeloenpuree.
  4. Meng de andere helft van de rietsuiker met de kokosmelk en de kleurstof. Zet deze in de koelkast.
  5. Giet het meloenmengsel in de ijsvormpjes, tot ongeveer driekwart van het ijsvormpje.
  6. Zet de ijsvormpjes in de vriezer.
  7. Als de meloen hard begint te worden schenk je het kokosmengsel er bovenop en steek je het ijslolliestokje erin.
    Zet het geheel daarna nog een keer in de vriezer totdat alles door en door hard is.

Na drie uur vriezen: smullen maar!

 

Bron: onze activiteitendatabase

Delen