Straks samen verder als Junis Kinderopvang

Wellicht dat het samengaan van onze organisaties nog vragen bij je oproept. Op deze pagina vind je een aantal vragen met antwoorden. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice via het directe telefoonnummer 079 – 7600202 of per e-mail: klantenservice@drieballonnen.nl.

Vragen en antwoorden

  1. Waarom gaan jullie onder 1 naam verder?

De Drie Ballonnen, PeuterStart en Junis Kinderopvang werken al jarenlang intensief en met veel plezier met elkaar samen. Inmiddels zijn onze organisaties steeds meer naar elkaar toegegroeid en werken we met dezelfde visie, pedagogiek en methodieken. We leerden veel van elkaars werkwijze en in de praktijk opereerden we al vanuit dezelfde organisatie. Vanaf 1 januari 2022 maken we dat officieel en gaan we samen verder als één organisatie onder de naam Stichting Junis Kinderopvang. Je mag dan natuurlijk blijven rekenen op de vertrouwde kwaliteit van onze medewerkers. Door samen verder te gaan als één organisatie kunnen we op meerdere vlakken efficiënter werken. Dit bespaart tijd en geld, zodat we meer kunnen investeren in innovatie en het leveren van klantwaarde.

2.  Wat gaat er veranderen?

Er verandert niet veel, maar we hebben wel te maken met een aantal praktische gevolgen:

  • Huisstijlelementen met het logo van De Drie Ballonnen of PeuterStart (bijvoorbeeld de naamborden op locatie) krijgen het logo van Junis;
  • De plaatsingsovereenkomst(en) van je kind(eren) gaat automatisch over naar Junis Kinderopvang. De inhoud van de overeenkomst(en) blijft gelijk. We sturen je hier in december nog een aparte brief over;
  • De website en het ouderportaal van De Drie Ballonnen verdwijnen, je kan per 1 januari terecht op de website en het ouderportaal van Junis. We informeren je hierover als het zover is;
  • Alle e-mailadressen met @drieballonnen.nl worden omgezet naar @junis.nl, ook hiervoor geldt dat we je informeren als het zover is.

3. Verandert de inrichting van de groepen? 

Nee, in de afgelopen jaren hebben we al veel aanpassingen gedaan in het meubilair en verfwerk bij De Drie Ballonnen, die in lijn zijn met de huisstijl van Junis. Deze stap hebben we dus eigenlijk een tijd geleden al gezet. Wel blijven we natuurlijk waar nodig onderhoud uitvoeren in de nu al aanwezige Junis-stijl. Het enige wat op de locaties gaat veranderen zijn de borden of stickers: daar komt straks Junis Kinderopvang op te staan.

4. Verandert er verder iets op de groepen?

In enkele gevallen verandert er een groepsnaam, als diezelfde naam ook al bij Junis in gebruik is. Dit is nodig om elke groep te kunnen voorzien van een eigen Junis-maildres.

5. Wat gebeurt er met de medewerkers?

Ook voor onze medewerkers verandert er niet veel. Zij behouden hun baan, alleen de naam van hun werkgever verandert. Je kan als ouder dus blijven vertrouwen op de vaste gezichten bij jouw kind(eren) op de groep(en).

6. Worden jullie tarieven hierdoor hoger?

In elke branche stijgen jaarlijks de prijzen. Ook onze tarieven worden aangepast dit jaar, dit staat echter los van dat we nu officieel één organisatie worden. Ook als dat niet het geval was geweest, krijgen de tarieven een aanpassing. In november informeren we alle ouders over onze nieuwe tarieven in 2022.

7. Veranderen de voorwaarden?

We hanteren zowel bij De Drie Ballonnen als Junis de algemene voorwaarden van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. Die wijzigen niet doordat we nu één organisatie worden. Junis hanteert daarnaast aanvullende voorwaarden, die zijn straks ook van toepassing voor de huidige klanten van De Drie Ballonnen. Deze aanvullende voorwaarden krijgen een update per 1 januari 2022. We informeren je hierover in november.

8. Hoelang duurt de overgang naar 1 naam?

Op 1 januari 2022 gaan we officieel samen verder onder de naam Junis Kinderopvang. Achter de schermen zijn wij al een tijd druk bezig met de voorbereidingen. We proberen voor die tijd zoveel mogelijk gereed te hebben, zowel voor als achter de schermen. Je zult na 1 januari tot uiterlijk 1 maart op onze locaties overigens nog wel het oude logo kunnen tegenkomen, omdat we dit gefaseerd aanpassen. Verder houden we je uiteraard op de hoogte wanneer er voor jou iets verandert.