Blog • 15 juli 2020

Warme zomerdagen

De afgelopen jaren hebben we in Nederland te maken gehad met bijzonder hoge temperaturen in de zomer. Tijdens zulke warme dagen volgen we een hitteprotocol. We doen rustiger aan met de kinderen en passen onze activiteiten aan op de temperatuur.

Bescherming tegen de zon

Op de warmste momenten van de dag vermijden we de zon. Dan spelen we in de schaduw of zoeken we een koele plek op in de locatie en lezen we bijvoorbeeld een boekje. Onze tuinen zijn zo ingericht dat er voldoende schaduwplekken aanwezig zijn. Daarnaast smeren de pedagogisch medewerkers de kinderen en zichzelf om de 2 uur in met zonnebrandcrème met een hoge factor en bieden we de kinderen verkoelende activiteiten met water en ijs!

Thuis een leuke activiteit met ijs doen? Bekijk onze beschrijving om te verven met ijs of ga aan de slag met een van deze ijskoude experimenten! 

Slapen in de warmte

Slapen tijdens warme dagen kan lastig zijn. De pedagogisch medewerkers nemen elke tien minuten even een kijkje bij de slapende kinderen hoe het gaat. Soms komt het voor dat een andere plek op de locatie toch wat koeler is dan in de slaapkamer. We kijken dan of het mogelijk is om de kinderen op deze plek te laten slapen.

Water drinken is belangrijk

Het is belangrijk dat je met dit warme weer genoeg vocht binnen krijgt. Het voedingscentrum adviseert elk uur een glas water, ook als je geen dorst hebt. Een waterijsje of slush puppie kan tijdens deze warme dagen ook een heerlijke verkoeling bieden en is nog eens extra lekker als je deze zelf gemaakt hebt. Bekijk onze recepten voor gezonde stoplichtijsjes en slush puppies!

Delen